ceturtdiena, 2016. gada 18. februāris

Lipstick Jungle - mini atsauksmes par dažādiem lūpu produktiem

Atminos, ka pirms pieciem gadiem mana lūpu krāsu kolekcija sastāvēja vien no diviem lūpu balzamiem - Madara un Vaseline. Tajā laikā jebkurš lūpu spīdums izraisīja alerģiju. Cik labi, ka tās dienas ir garām un jau gadus trīs izbaudu lūpu produktu pirkšanas prieku.
Aicinu ielūkoties manā lūpu krāsu/spīdumu kolekcijā. Šādu rakstu jau plānoju apmēram gadu (ak, mans čaklums un apņēmība), šodien tas beidzot ir ieraudzījis ekrāngaismu.
 
 
Sākšu ar selektīvās kosmētikas eksemplāriem. Kastīte, smalki iepakojumi un glaunais nosaukums, protams, silda sirdi, bet vai ir vērts maksāt vairāk kā 30€ par lūpu produktu? Ir un nav. Kāpēc? Lasiet tālāk!
 
 
Chanel Rouge Allure lūpu krāsa tonī 99 Pirate. Klasiski sarkanai lūpu krāsai, manuprāt, jābūt katras meitenes kosmētikas maciņā - tāpat kā la petite robe noire skapī.. Tonis ir ļoti piesātināts, lūpu krāsa klājas labi, neizceļ sausumus, ir forša un krēmīga. Un tas futrālis ar klikšķi! (Stockmann, ap 35€) Vai ir vērts? Manuprāt, jā!
 
Chanel Rouge Coco Shine tonī 87 Rendez-Vous. Maigi rozā tonis, dienām, kad neko daudz negribas. Godīgi sakot, šī lūpu krāsa ir liela vilšanās, jo ļoti izceļ sausos pleķīšus, saiet rievās un beigās izskatās ļoti nesmuki. Pagāja diezgan ilgs laiks, kamēr atradu pareizo tehniku, lai lūpukrāsa uz lūpām izskatītos kaut cik pieņemami. (Stockmann, ap 34€) Vai ir vērts? Nē. Ja kāda ir lietojusi Rouge Coco Shine, lūdzu, padalieties viedoklī!
 
YSL Rouge Volupte Shine tonī 5 Fuchsia In Excess. Patīkama, krēmīga, klājas kā sviets. Tonis - manā skatījumā vairāk avene nekā fuksija. Un kāda smarža! Un zelta ietvars liek acīm apžilbt! (Stockmann, ap 34€) Vai ir vērts? Jā!
 
Dior Addict Gloss tonī 732 Paradise. Īsts vasaras lūpu spīdums, kas īsto savu  skaistumu parāda saulrietā. Klājas viegli, mirguļi noslēpj nesmukus, nelīp un noturība kā standarta lūpu spīdumiem. (Stockmann, ap 35€) Vai ir vērts? Ja lieto bieži, tad jā.
 
Dior Addict Lip Glow ir tonējošs lūpu balzams. Lūpām piedod vieglu rozā toni un arī ir ideāls produkts dienām, kad neko negribas. Šis, tāpat kā Dior Addict Lip Maximizer, ir viens no maniem mīļākajiem lūpu produktiem. Smaržo mazliet pēc piparmētrām un viegli kņudina lūpas. (Stockmann, ap 37€) Vai ir vērts? Jā.
 
Dior Addict Fluid Stick tonī 575 Wonderland. Šķidrā lūpu krāsa jeb fluīds, ļoti lipīgs, izplūst pāri kontūrām, smērējās un veido kunkuļus. Bet tonis ir dievīgs. Vien toņa dēļ šad-tad paciešu slikto izpildījumu. (Stockmann, ap 37€) Vai ir vērts? Nē. Ja jums ir pozitīvs vērtējums, aicinu padalīties.
 
YSL Volupte Tint-In-Oil tonī 5 Cherry My Cherie. Lūpu eļļas ir jaunums lūpu produktu lauciņā, šī konkrētā lūpu eļļa iznāca pagājušā gada pavasarī. Viegla, eļļaina tekstūra, jauka smarža un nelielas kopjošās īpašības. Labs produkts ikdienai. Manīju, ka arī Essence radījusi ko līdzīgu YSL Volupte Tint-In-Oil, mēģinājusi neesmu, bet labprāt palasītu atsauksmes. Tonis Cherry My Cherie ir viegli rozā un lieliski piestāvēs gaišmatēm. (Stockmann, ap 34€) Vai ir vērts? Jā.
 
Chanel Rouge Coco Baume lūpu balzams. Parasts lūpu balzams skaistā ietvarā. Ne īsti labs, ne slikts, parasts. Lūpas mitrina vidēji, vairāk piemērots pavasarim un vasarai. (Stockmann, ap 33€) Vai ir vērts? Nē.

No K uz L: Chanel Rouge Allure, Chanel Rouge Coco Shine, YSL Rouge Volupte Shine. Augšā: Dior Addict Gloss. Apakšā: YSL Volupte Tint-In-Oil
No selektīvās kosmētikas lūpu produktiem noteikti vēl vēlos palielīt Guerlain lūpu spīdumus Gloss d'Enfer un Chanel Levres Scintillantes Glossimer. Abi lūpu spīdumi man ļoti patika un noteikti kaut kad atkārtošu.
 

No plaša patēriņa kosmētikas zīmoliem manā lūpu krāsu plauktiņā dominē Catrice un Essence. Nezinu, man ir kaut kāda barjera pirkt lūpukrāsas par padsmit eiro - ir divas galējības - vai nu dārgais gals vai pavisam lētais.

 
Catrice Ultimate Colour lūpu krāsas ir vienas no manām mīļākajām, tās man ir četros toņos (bija vairāk, bet atdevu). Sākotnējā formula bija ideāla - klājas kā sviests, nav lipīga, smuki smaržo, bet dažiem toņiem pieklibo uzklāšana. (Drogas, ap 4€)
330 The Lips Are On Fire sarkanīgi oranžs tonis, kuram ir problēmas ar uzklāšanu, nesmuki saiet rieviņās. Vispirms jāklāj balzams, tad jāizlīdzina. Vai ir vērts? Nē.
050 Princess Peach fantastiski oranžs tonis, kas bija aktuāls pagājušajā vasarā. Meklēju dublikātus, bet toni neatradu. Arī šī lūpukrāsa sausina lūpas un nesmuki saiet rieviņās. Vai ir vērts? Tikai toņa dēļ.
110 Pink Me Up! mana mīļākā lūpukrāsa, sarkanrozāogu tonis, tekstūras ziņā atgādina YSL lupukrāsu. Ļoti patīk, bet tonis sen jau kā vairs nav nopērkams. Vai ir vērts? Jā.
420 Plum Fiction  ļoti aktuālais plūmju tonis, krēmīga konsistence, viegli klājas un smuki izskatās. Vai ir vērts? Jā.

Catrice Ultimate Shine lūpu krāsa tonī 210 Kiss Kiss Hibiskiss ir ļoti, ļoti krēmīga, karstajā laikā lūpu krāsa kūst, man ir mazliet sašķiebusies. Lieliska lūpu krāsa, nepasvītro sausumus, klājas kā sviests un spilti rozā tonis ļoti piestāv gaišmatēm. Diemžēl vairs nav nopērkama. (Drogas, ap 4€) Vai ir vērts? Jā.

Catrice Ultimate Shine Gel Colour lūpu krāsa tonī 060 Don't Pink And Drive ir želejveida lūpu krāsa, kuras tonis nav tik intensīvs kā iepakojumā. Jauka ikdienas rozā lūpukrāsa. Arī šī vairs nav nopērkama, diemžēl. (Drogas, ap 4€) Vai ir vērts? Jā.

Essence Sheer&Shine lūpu krāsas ir gandrīz caurspīdīgas ar tonīti. Tām ir viegla tekstūra, arī no lūpām pazud ļoti ātri. Labs variants dienām, kad neko negribas vai nav daudz laika. Ar nosacījumu, ka lūpām jābūt ļoti labā stāvoklī, jo šīs lūpukrāsas ļoti izceļ sausumus. (Drogas, 2.19€) Vai ir vērts? Iespējams.
02 cute nude ir caurspīdīgs nude tonis, labi izskatās uz lūpām gan ikdienas tēlā, gan ballīšu variantā (tikai tad acīm jābūt daudz spilgtākām).
11 all about cupcake ir nude tonis nedaudz uz rozā/koraļļu pusi, uz lūpām izskatās vienkārši un skaisti.


Kreisajā malā: 02 cute nude, labajā malā: 11 all about cupcake, no apakšas uz augšu: 330 The Lips Are On Fire, 050 Princess Peach, 110 Pink Me Up!, 420 Plum Fiction, 210 Kiss Kiss Hibiskiss, 060 Don't Pink And Drive



Catrice Shine Appeal Fluid šķidrā lūpu krāsa tonī 020 Kiss Me In The Sunshine ir mans pēdējo 2.5 mēnešu favorīts. Šķiet, ka spilgtas lūpas esmu uzkrāsojusi tikai vienu vai divas reizes, tik ļoti man šis produkts patīk. Tam ir perfekts nude-pink tonis, kas lieliski saplūst ar manām lūpām. Jānopērk vēl kāds rezervei, domāju, ka vasarā uz lūpām izskatīsies perfekti. (Drogas, 4.19€) Vai ir vērts? Jā, noteikti.

Catrice Volumizing Lip Booster apjomu palielinošs lūpu spīdums. Versija par Dior Addict Lip Maximizer. Līdz galam neaizvelk, bet produkts ir labs, ja patīk lūpu kņudinošie spīdumi. Par palielināšanu teikt nemāku, es no šāda produktu sagaidu pienaino spoguļspīdumu, mentola smaržu un mazliet kņudināšanu. Bonuss - maksā 10x lētāk nekā Dior Lip Maximizer. (Drogas, ap 3.50€) Vai ir vērts? Manuprāt, jā.

Nivea Essential Care lūpu balzams ir mans mīļākais un biežāk pirktais lūpu balzams. Labs, lēts un lieliski tiek galā ar sausām un sasprēgājušām lūpām. (Drogas, zem 2€ ar atlaidi) Vai ir vērts? Noteikti!

Catrice Long Lasting Lip Pencil tonī 170 Plumplona Ole. Lūpu zīmuļus parasti nelietoju, šo nopirku kopā ar  Plum Fiction lūpu krāsu. Zīmuli gribētos nedaudz mīkstāku, bet kopumā nav slikts. (Drogas, ap 2€) Vai ir vērts? Iespējams.


Kas manā kolekcijā pietrūkst un ko es gribētu pamēģināt?
Iespējams, kādu MAC lūpu krāsu, Lancome Shine Lover lūpu krāsu/spīdumu, Chanel matēto lūpu krāsu un varbūt arī Dior. Principā, viss izdzīvošanai man ir, pārējais ir tikai kaprīzes.

Cik liela ir jūsu lūpu krāsu/spīdumu kolekcija? Esat ko mēģinājušas no maniem mīluļiem?

20 comments:

  1. Šis dikti foršs raksts :)
    Pēdējo reiz, kad skaitīju bija ap 90 .. Tagad varētu būt vairāk :))

    AtbildētDzēst
  2. Interesants raksts! Man Catrice lūpukrāsas ļooti patīk, Kiss Kiss Hibiskiss bija absolūts favorīts. Lai arī to vairs neražo, tagad viņiem ir sērija Luminous lips, kurā ir identisks tonis..

    AtbildētDzēst
  3. Ieraudzīju rakstu, uzreiz acis kā žagatai iemirdzējās! :D

    Es ik pa laikam metu acis te uz YSL Tint-in-Oil, te uz Dior Lip Glow, bet tā īsti izvēlēties nevaru. Kuru tu ieteiktu ikdienas lietošanai?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Man patīk abi, bet ikdienai laikam izvēlētos Dior. :)

      Dzēst
  4. Es regulāri pārskatu kosmētikas krājumus un izmetu to, ko nelietoju. Šobrīd varētu būt palikušas kādas 30 lūpu krāsas un spīdumi. Bet favorīti ir tikai daži, galvenokārt brūnie toņi no MAC un ColourPop.

    Annija
    rigasmetro.wordpress.com

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, es arī diezgan bieži veicu revīziju, bet man nekā daudz nav. :)

      Dzēst
  5. Man vienmēr tik žēl, ka Catrice un Essence tik bieži maina toņus kolekcijā, jo ļoti bieži blogos pamanu fantastiskus toņus, bet še tev..

    Rouge Coco Shine man arī galīgi neiegājās lietošanā - paņēmu gaiši rozā toni ar spīdumiņiem un tagad secināju, ka ja pērk dārgas lūpu krāsas, jāpērk savi ikdienas toņi, jo citādāk lūpu krāsa skaistā iepakojumā skaisti stāv un viss.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, man līdzīgi ir ar tiem toņiem, sen jau sapratu, ka ja pērk kko dārgaku, tas lietojamu.

      Dzēst
  6. Catrice lūpu krāsas ir sevi pierādījušas-arī manos plauktiņos ir tā pavairāk viņu toņi! Jau ilgu laiku skatos uz YSL rouge volupte (noteikti sev tādu uzdāvināšu par labu uzvedību), pagaidām arī MAC man ir iepaticies.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Es Mac neesmu vēl mēģinājusi, bet gribētu kaut ko klasiski. :)

      Dzēst
  7. Bija dikti interesanti palasīt. Par YSL Rouge Volupte pilnībā piekrītu - ideāla! Ar YSL lūpu eļļu ir mainīgas attiecības.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Viņiem šogad kaut kādas jaunas iznāks - ar eļļu, gan jau vēl krēmīgākas. :)

      Dzēst
  8. Cik iedvesmojoši, tās burvīgās krāsas, visa mana mīļākā krāsu palete.. lūpu krāsas arī mani iedvesmo, bija ļoti baudāmi palasīties par Tavu kolekciju ;)

    AtbildētDzēst
  9. Tās lūpu krāsas iedvesmo, visa mana mīļākā lūpu toņu palete ;) dikti skaisti - baudāmi bija palasīt ;)

    AtbildētDzēst
  10. Lūpu krāsa jau vispār nav izdzīvošanai, bet gan dvēselei :)Atšķirība ir iepakojumā, toņu palete mēdz būt plašāka dārgajām. Bet lūpu krāsa noteikti ir tā pozīcja skaistumkopšanā, kur mierīgi var lietot lētu un atšķirības nebūs.
    Es kā reiz nesen izrevidēju mājās lūpu krāsu plauktu. Man patīk balzamveidīgās lūpu krāsas un tā nu starp iecienītākajām no dārgajām palika Dior Rouge Baume (bet toņu palete ierobežota), Estee Lauder (ļoti pigmentēta), Givenchy Le Rouge a Porter(smukākais iepakojums un laba tekstūra)un vēl Bobie Brown. Chanel Coco Shine bija pirmās šajā trendā un man vienmēr sirdī paliks Boy tonis, kurš ir mans ideāls nude, bet citi zīmoli šajā segmentē Chanel ir daudz priekšā. Tekstūras ziņā viņas nav ideālas, pie tam toni uz toni tā tekstūra atšķiras. Tagad būs jaunas zīmuļa formāta, kuras noteikti izmeģināšu. Bet es lūpu krāsas pērku bieži, lētās pērku atkarībā no noskaņojuma, dārgās man ir kā maza balva sev par kaut ko :))

    AtbildētDzēst
  11. Kādreiz ļoti patika variēt ar lūpu krāsām un spīdumiem, bet tagad ikdienas vajadzībām pieturos pie vieniem un tiem pašiem toņiem. Iziešanai, protams, no kastes velku laukā tumšos toņus, bet ja ir zinu, ka būs daudz jārunā vai jāēd, tad nekādi tumšie, priekšroka nude toņiem ;)

    AtbildētDzēst