ceturtdiena, 2015. gada 29. oktobris

Matu x-faili: L'Oreal Professionnel, L'Oreal Elvital, Garnier Fructis, Planeta Organica

Pastāv daudz un dažādu mītu, kas apvij matu kopšanas līdzekļus - lētie "drogu" šampūni nekam neder, profesionālos šampūnus nevar lietot katru dienu, vienalga, ar kādu šampūnu mazgāt matus, galvenais, lai labs kondicionieris vai maska, matiem spēj palīdzēt tikai salonu līdzekļi utt.

Pusgadu lietoju Matrix Biolage matu kopšanas līdzekļus, tie man patīk un maniem matiem der vislabāk (vismaz šobrīd es tā domāju), tomēr nolēmu pamēģināt arī plaša patēriņa šampūnus un kondicionierus. Ļoti sen nebiju lietojusi neko no L'Oreal Elvital vai Garnier. Lai salīdzinātu, cik tad liela atšķirība ir L'Oreal ražotajos matu kopšanas līdzekļos, nolēmu beidzot arī izmēģināt atjaunojošo šampūnu un kondicionieri no L'Oreal Professionnel (kā zināms, L'Oreal koncerns produktus ražo tādiem matu kopšanas zīmoliem kā L'Oreal Elvital, Garnier, L'Oreal Professionnel, Matrix, Kerastase, Redken, Pureology un vēl daudziem citiem).

Mazliet par manu matu stāvokli šobrīd -  pāri pleciem (pēdējo 3,5 mēnešu laikā tika griezti divas reizes, neesmu vairs Rapuncele), balināti šķipsnās, tiek mazgāti katru otro vai trešo dienu, tiek lietots fēns un matu taisnotājs. Mati diezgan ātri taukojas, blaugznu nav, bet agrāk bija jutīga galvas āda.
Pārsvarā izvēlos matu kopšanas līdzekļus, kas domāti bojātiem matiem, tomēr pēdējā sāku skatīties arī uz apjoma šampūniem un kondicionieriem.


L'Oreal Elvital Total Repair Extreme līnija paredzēta bojātiem matiem. Esmu no šīs līnijas lietojusi divkāršo serumu un SOS matu masku, par abiem produktiem palikušas vislabākās atmiņas. 

Total Repair Extreme šampūns ir krēmveida šampūns, kas labi attīra matus. Šampūns smaržo ļoti jauki, nepadara matus smagus un pēc izskalošanas tie nav cieti. Arī galvas niezi vēl neesmu novērojusi. Šampūns ļoti labi puto, matus, kā vienmēr, mazgāju divas reizes. Novērojums lietojot šampūnu ilgāk - tas jāizskalo ļoti kārtīgi, citādi mati paliks netīri ātrāk. Šis šampūns labi derēs ļoti bojātiem matiem, man tas dažu brīdi ir pārāk smags.

Total Repair Extreme matu maskas uzdevums ir nodrošināt intensīvu kopšanu un dziļu matu atjaunošanu. Maska ir ļoti bieza un tā jālieto uzmanīgi. Pirmajā reizē matos ieliku pārāk daudz produkta, tie bija tīri tikai vienu dienu. Šobrīd maska sev atradusi jaunu saimnieci.

Kur nopirkt: Drogas, Rimi, Maxima utt.
Cik maksā: šampūns ap 3€
maska ap 5€
Vērtējums: šampūns 7/10


Planeta Organica matu kopšanas līdzekļi mani vienmēr piesaistījuši ar interesanto dizainu. Ļoti labas atsauksmes par Marokas sēriju, domāju, ka kādreiz varētu atkārtot, bet šoreiz izvēle krita uz salīdzinoši jaunajiem matu produktiem ar Šī sviestu. 

Planeta Organica Organic Shea Butter matu maska pildīta kondicioniera tūbiņā, kas, manuprāt, ir ļoti parocīgi. Pats produkts ir diezgan vidējs, neizraisa nekādu wow efektu. Masku droši var lietot kondicioniera vietā, tā ir vidējas konsistences. Lietot var, bet sajūsmu neizraisa.

Kur nopirkt: Siberika
Cik maksā: ap 3€
Vērtējums: 6/10


Garnier Fructis man saistās ar bērnību, mati tika mazgāti ar zaļo 2in1 šampūnu. Garnier Fructis Goodbye Damage matu kopšanas līnija paredzēta bojātu matu atjaunošanai. Šajā līnijā ietilpst trīs produkti, ko lietot pēc šampūna - kondicionieris, maska un pastiprinātas iedarbības balzams.

Garnier Fructis Goodbye Damage pastiprinātas iedarbības balzams ir kaut kas starp kondicionieri un matu masku. Tas nav biezs un nav arī pārāk šķidrs. Balzamu ir viegli ieklāt matos, tas ātri nogludina matus. Izskalojot balzamu, mati ir ļoti mīksti un slīdīgi. Man ļoti patīk tā sajūta, kad šis balzams ir izskalojies un mati tādi forši, forši. Smaržo diezgan patīkami - pēc augļiem/ziediem.
Ja godīgi, esmu nedaudz pārsteigta, ka šis līdzeklis man ir ļoti iepaticies. Izmēģināšu arī otru balzamu no Oil Repair 3 sērijas.

Kur nopirkt: Drogas, Rimi, Maxima utt.
Cik maksā: ap 3€
Vērtējums: 9/10



L'Oreal Professionnel Serie Expert Absolut Repair Lipidium matu kopšanas līnija paredzēta bojātiem matiem. Tā sola pasargāt un izlīdzināt matu virsmu, rezultātā mati kļūst zīdaini un dzīvīgi.

No sākuma šampūns un balzams likās nekas īpašs, tomēr palietojot tos ilgāk, matiem sāk iepatikties. Abiem produktiem ir jauka smarža.
Šampūns labi attīra galvas ādu, nav smaguma sajūtas. Balzams ir diezgan šķidrs, tāpēc patēriņš ir lielāks (iepakojuma tilpums ir 190ml). Vislabāk šos līdzekļus man patīk lietot kopā ar Mythic Oil eļļu.

Kur nopirkt: Kolonna, internetveikali
Cik maksā: no 9 līdz 15€ par vienību
Vērtējums: 8/10


No visas šīs kompānijas vēlreiz pirktu Garnier Fructis Goodbye Damage pastiprinātas iedarbības balzamu un L'Oreal Professionnel Absolut Repair Lipidium šampūnu.


Kādi ir jūsu matu kopšanas paradumi šobrīd? Kādus zīmolus un līnijas izvēlaties?


2 komentāri:

  1. Planeta Organic ar Arganu ir ļoti laba, maska - tik žēl, ka vairs nav pieejama.

    AtbildētDzēst
  2. Esmu lietojusi tikai Goodbye Damage dziļas iedarbības balzamu, kas ļoti patika, bet noteikti pievērsīšu uzmanību L`Oreal sērijai, jo sezonai maiņai nepieciešami citi šampūni, kas pārspīlēti nenoslogo matus. ;)

    AtbildētDzēst