ceturtdiena, 2016. gada 21. janvāris

Laiskām brīvdienām - tunča omlete

Esmu atkal sev atklājusi gatavošanas priekus - tas patiešām nomierina, ja vien pēc tam nav jāvāc bardaks virtuvē.
Pagājušajās brīvdienās ģimeni lutināju ar tunča omleti, ļoti ātri pagatavojams un gards brokastu ēdiens. Ja garšo tuncis un olas, noteikti iesaku!


Omletei vajadzēs:
6 olas
piens (vai saldais krējums) pavisam nedaudz
sāls, pipari
zaļumi dekorēšanai
eļļa cepšanai

Pildījumam:
1 bundžiņa tuncis
sīpols (nedaudz)
1-2 tējk. tomātu mērce
1-2 tējk. majonēze
sāls, pipari
 
Sakuļ olas, pievieno sāli un piparus, beigās nedaudz piena vai saldā krējuma, lai omlete ir pufīgāka.
Kamēr cepas omlete, tikmēr gatavo pildījumu - tuncim nolej lieko šķidrumu, samaisa ar tomātu mērci un majonēzi, pievieno sasmalcinātu sīpolu, sāli un piparus.
Kad omlete izcepusies, to pārgriež uz pusēm, vienu pusi noklāj ar sagatavoto tunča masu. Kad omletes puse noklāta, liek virsū otru kārtu.

Pasniedz ar zaļumiem un grauzdiņiem.

Kādi ir jūsu mīļākie olu ēdieni?

Lai labi garšo!

2 komentāri:

  1. Izskatās ļoti gardi! Būs jāpagatavo!

    AtbildētDzēst
  2. Diemžēl olas neēdu jau sesto gadu,tāpēc man visas šīs omletes iet gar degunu, bet izklausās labi.
    Mums mājās pavisam vienkārši noteikumi-tas,kurš gatavo atbild par ēdienu, pārējie-par virtuves satīrīšanu un bardaka likvidēšanu :) Strādā lieliski.

    AtbildētDzēst