sestdiena, 2015. gada 7. marts

Iepazīšanās ar igauņu eko kosmētiku - JOIK Facial Daycream With Rosehip and Wheatgerm Oil

Izmēģinot daudz dabīgos sejas kopšanas līdzekļus no pašmāju ražotājiem, esmu nolēmusi iepazīties arī ar eko kosmētiku, ko ražo mūsu tuvākie kaimiņi - igauņi un lietuvieši.
Daudz labas atsauksmes esmu dzirdējusi par zīmolu JOIK, kas, šķiet, igauņiem ir tas pats, kas mums - Madara.

Nosaukums JOIK cēlies no vārda "joik", kas apzīmē dabu mīlošo sāmu (Ziemeļeiropas galējo ziemeļu pamatiedzīvotāji) senu dziedāšanas stilu. Joik ir unikāla kultūras izpausmes forma, nogādājot emocijas, aprakstot cilvēkus, dzīvniekus un dabu. Joik ir ne tikai uzticīgs tradīcijām, bet arī attīstās saskaņā ar mūsdienu pasauli. Arī uzņēmumam JOIK ir līdzīgas vērtības -  tas novērtē dabas izmantošanas senās prasmes, vairo veselību un  labklājību, radot produktus, kas atbilstu mūsdienu cilvēkam.

Joik ir dabiska greznība!



Joik mitrinošs dienas krēms ar mežrozīšu sēklu un kviešu asnu eļļu no sākuma man neiepatikās, jo likās, ka nemaz neveic mitrināšanas funkciju. Atklāju arī kāpēc tas tā notika - krēmu sāku lietot laikā, kad biju slima. Iesnas, saberzts deguns, radiatori uz augstāko temperatūru - nav jau brīnums, ka sausā sejas āda burtiski sasūca sevī krēmu.


Krēms ir ļoti šķidrs, gandrīz pieniņš, ādā iesūcas ļoti ātri un normālu ādu mitrina labi.
JOIK dienas krēms ar mežrozīšu, kviešu dīgstu, burkānu un jojobas eļļām efektīvi mitrina un uzlabo sejas ādas toni, aizsargā ādu no apkārtējas vides ietekmes. Krēms ir speciāli radīts, lai ātri absorbētos ādā, padarot to gludu un samtainu. Ideāli piemērots lietošanai zem dekoratīvās kosmētikas.

Ļoti simpātisks ir lakoniskais iepakojums - caurspīdīga un melna plastmasa. Patīk, ka var redzēt, cik daudz krēma izlietots, iepakojums ir higiēnisks - nav ar pirkstiem jāķeksē krēms. Dozators darbojas viegli - var izspiest gan mazu devu, gan tādu, lai noklātu visu seju (tā kā krēms ir ļoti šķidrs, pumpīti spiežu divreiz). Krēms smaržo diezgan spēcīgi.. pēc mežrozītēm. Tām, kurām nepatīk eko kosmētika, aromāts var nepatikt, bet man patīk, atgādina vasaru un siltu laiku.

Sastāvu var apskatīties šeit.

Kur nopirkt: Stockmann
Cik maksā: ~10
Vērtējums: 8/10

Iespējams, ka nopirkšu arī nakts krēmu un noteikti izmēģināšu JOIK sveces un ķermeņa losjonus, kā arī lūkojos uz lietuviešu Uoga Uoga .

Esat ko mēģinājušas no JOIK? Kas patīk, ko ieteiktu?

8 komentāri:

  1. man no JOIK ir ķermeņa losjons ar vaniļu un kazas pienu. patīk, patīk, patīk, noteikti būs atkārtots pirkums.gribu arī sejas krēmu, bet veselais saprāts nosodoši pamāj uz krājumu plauktu :D

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Es smaržoju ābolu un kokosriekstu losjonus, arī ļoti patika. ;)

      Dzēst
  2. Man sen sen atpakaļ bija attīrošā eļļa, bet tolaik kaut kā neiepatikās. Ir bijis arī lūpu balzams - tas bija dikti jauks :)

    AtbildētDzēst
  3. Man kaut kā šis krēms likās par šķidru. Bet no mēģinātā man patika acu krēms, limitētais ķermeņa losjons un kā gan bez svecēm :D

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Par acu krēmu dzirdu jau otro reizi, būs jāpaskatās. :)

      Dzēst
  4. Man ir draudzene no Igaunijas, kas krīt un ceļas par Joik :) It īpaši par svecēm un ķermeņa produktiem. Tapēc forši, ka var tagad arī te viņu produkciju iegādāties :)
    Ļoti patīk iepakojums, bet laikam būs jāiztiek ar ķermeņa krēmiem un svecēm, jo diezzinvai mana jūtīgā oža izturēs spēcīgu aromātu, jau tagad mēģinu izlietot visu Mossa krēmu ar tās spēcīgo aromātu.

    AtbildētDzēst
  5. Cena ļoti laba, gribētu kādreiz pamēģināt. :)

    AtbildētDzēst
  6. Neko iepriekš neesmu no viņiem lietojusi, bet apskatoties mājas lapā, tik daudz kas ieinteresēja. Iepakojums tik skaists viņiem! :)

    AtbildētDzēst